Британските служби локализират източника на нервно-паралитичното вещество, пише английският вестник

...
 Британските служби локализират източника на нервно-паралитичното вещество, пише английският вестник
Коментари Харесай

Британските спецслужби локализирали тайна руска лаборатория, произвела Новичока за Скрипал

 Британските служби локализират източника на нервно-паралитичното вещество, написа британският вестник The Times, представен от Блиц. Службите за сигурност показват локализацията на загадка съветска лаборатория, която е произвела бойно- отровното вещество, употребявано в Солсбъри, схващат от вестника.

 

Министрите и службите за сигурност са употребявали научни разбори и разследваща информация в дните след опита за ликвидиране на Сергей Скрипал. Англия е знаела за съществуването на място, където отровата „ Новичок “ е била създадена. От държавното управление прибавят “Знаехме още при първото съвещание на комитета КОБРА, че това вещество най- евентуално идва от Русия. От вестника припомнят, че във вторник от института в Портън Даун обявиха, че не могат да дефинират произхода на отровата. Русия упорства за привикване на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да се обсъдят обвиняванията, повдигнати от Англия.

Джон Фого, изпълняващ длъжността дипломат на Англия в Организацията за възбрана на химическите оръжия назовава опитите на Русия да упрекна Англия за офанзивата “безсрамни, неуместни изказвания. Руската страна назова неналичието на информация за положението на домашните любимци на Сергей Скрипал – две котки и две морски свинчета, които се допуска, че е отглеждал, може да бъде наречена подозрителна, тъй като те могат да дадат доста данни за отравянето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР